Játékfesztivál után Kölyök juniális

kolyok1

Vízivárosi Kölyök Juniálisra várunk mindenkit június 27-én, szombaton. A tavalyi év osztatlan sikere után az idei évben is megrendezzük Víziváros nyári gyermekrendezvényét, az esemény ezúttal is ingyenes lesz, helyszíne pedig most is a Budai úti Interspar áruház parkolója.

A szombati esemény reggel 9 órakor nyitja kapuit, és egészen 17 óráig várja az érdeklődőket.

A Juniális kitalálásakor cél volt az is, hogy a helyszínre telepített játékokkal színes programlehetőséget tudjanak kínálni a látogatóknak, azonban szerették volna, ha a gyerekek számos olyan programelemmel is találkoznának, amivel az értékrendjüket tudjuk fejleszteni. A módszer bevált, így a gyerekek észre sem vették, de gyakorlatilag játszva tanultak. Az egyik ilyen terület a fogyatékkal élők helyzetének ismertetése, a másik a rendvédelmi szervek testközelbe hozása volt. Az említett – és a tavalyi évben már bizonyított – programokon túl több újdonsággal is várják idén a családokat, így téve tartalmasabbá a napot. Ebben segít a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, akik különböző érzékenyítési eszközöket hoznak a helyszínre, az Alba Fehérvár Kosárlabda Klub és a Kiskenguru, illetve képviselteti magát a Honvédség Toborzási Irodája, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság, és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság is.

A városrészben tavaly meghonosított program részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Dr. Horváth Miklósné, a terület önkormányzati képviselője – aki egyben a rendezvény védnöke is -, Zentai Judit, a LISZI Iroda közösségszervező koordinátora, valamint Németh Gábor, a rendezvény műsorvezetője.
Dr. Horváth Miklósné, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, évek óta dolgoznak annak érdekében, hogy erősebb legyen a vízivárosi közösség. Ennek részeként környezetvédelmi egyesületet hívtak életre, amely a városrész tisztaságáért próbál tenni és meghonosították a Vízivárosi Adventet is. A juniálist tavaly indították útjára a LISZI szervezésében. “Nagy öröm számomra, hogy 2014-ben olyan partnert találtam a LISZI-ben, akik komolan gondolták, hogy egy információs és szolgáltató központot hoznak létre a vízivárosiak érdekében. Fontos célkitűzésük a közösségszervezés is, ennek jegyében szervezték meg tavaly a Vízivárosi Kölyök Juniálist, ami nagy sikert hozott. Idén is folytatjuk a megkezdett munkát és 2015-ben újra megrendezzük a Kölyök Juniálist, amire nagy szeretettel hívjuk nemcsak a vízivárosiakat hanem a többi körzetben lakó fehérváriakat.” – mondta el Dr. Horváth Miklósné.
A LISZI iroda közösségszervező kordinátora, Zentai Judit kiemelte, hogy kortól, nemtől függetlenül mindenki talál magának elfoglaltságot a juniálison, amely tavalyi is széles tömegeket mozgatott meg. “Szeretnénk ha idén még többen lennének. Az idei programban a sporté lesz a főszerep, különösen ezen a téren bővült a programkínálatunk.” – tette hozzá. Az egész napos rendezvény „hangja” ezúttal is Németh Gábor lesz. „Műsorvezetőként nekem is nagy megtiszteltetést jelent, hogy immáron évekre visszamenőleg ott lehetek az ART Kulturális Egyesület, valamint a LISZI által szervezett eseményeken. A közös munka az évekkel ezelőtt elindult Diákpárbajjal kezdődött, és örömteli látni, hogy a programjainknak vannak állandó visszatérői, például a Triálosok személyében. A mostani Vízivárosi Kölyök Juniálison is rengeteg érdekességgel készülünk az érdeklődőknek a különböző rendezvényszigeteinken. A legkisebbeknek egy vízivárosi meglepetés rádiót is kialakítunk, amely egész nap gyermekdalokat játszik majd. Egészen biztos vagyok abban, hogy a tavalyinál még nagyobb pörgésre számíthatunk az idén!” – fogalmazott Németh Gábor.
A reggel 9 órai ünnepélyes megnyitót követően a gyerekek Kölyök Zumbával kezdhetik a napot, majd 10 órától kezdődik Nyári Bernadett bábelőadása. Az egész napos vetélkedők sorát a délutáni órákban először Freestyle bemutató, a Megadance táncstúdió műsora, illetve Triál kerékpáros bemutató szakítja meg. Végül a fellépések terén a Főnix Rock and Roll Egyesület műsora zárja a sort. A helyszínre érkezők a regisztrálást követően egy karszalagot kapnak, amire az állomásokon történő sikeres teljesítést követően matricákhoz jutnak. Aki valamennyi matricát begyűjti, az nyereményt kap. A rendezvényre látogatók válogathatnak a társasjáték sátor, légvár, készségfejlesztő játékok, hídépítő verseny, kerekes székes akadálypálya, kerékpáros ügyességi pálya, közlekedési teszt, interaktív nyomrögzítés, ördöglakatok, minigolf, óriás képkirakó, lovagi tornajáték, óriás dominó, íjászpálya, mini labirintus, fecskendővel célzó verseny, repülőgép szimulátor, fegyversimogató, óriás vár, autós akadálypálya, robotkiállítás, speedball, tollaslabda pálya, roller akadálypálya, streetball palánk, amerikai foci célkapu és a trambulin kipróbálása között.